Guide til valg af Powerbank, hvad betyder mAh, 10400 mAh, 5-6 opladninger, iPhone powerbank

 Det kan være en stor forvirring at investere i en powerbank, da udbyderne er mange og de findes i mange forskellige størrelser - både batteriet og størrelsen på powerbanken. Samtidigt har mange et forskelligt behov i forhold til størrelsen. Nogen har behov for en der er nem at have med i tasken - andre foretrækker en de kan tage med på ferie og dele med hele familien. Derfor har vi lavet denne guide.

Hvad betyder mAh, og hvorfor er det vigtigt?

mAh står for milli-Ampere-hour, og kort beskrevet er det en målestok for, hvor lang tid både din smartphone, og powerbank kan holde strøm. Det er et udtryk for størrelsen på dit batteri, og dette betyder altså, at jo flere mAh din powerbank har - jo større er batteriet også, og jo længere tid vil din smartphone kunne holde strøm.

mAh har dog intet at gøre med, hvordan du bruger strømmen. Hvis du for eksempel bruger din smartphone meget, og har mange applikationer åbne eller ser film, vil din smartphone hurtigere bruge dit batteris mAh.

Vælger du en powerbank med 10.000 mAh, modsat en på 5.000 mAh, vil du altså få den dobbelte mængde af størrelsen på batteriet. 

Hvor mange mAh skal der bruges til en opladning af min smartphone?

Afhængigt af, hvilken model du har af f.eks iPhone eller Samsung, har disse telefoner en forskellig mængde mAh. Telefoner med større skærme, vil typisk have en høj mAh da de bruger meget strøm, og telefoner som f.eks ikke er smartphones vil have en lav mAh, da de bruger langt mindre strøm.

Nedenfor er lavet en oversigt over de mest solgte iPhone's mAh:

iPhone X: 2.716 mAH

iPhone 8 Plus: 2.675 mAh

iPhone 8: 1.821 mAh

iPhone 7 Plus: 2.900 mAh

iPhone 7: 1.960 mAh

iPhone SE: 1.624 mAh

Hvor mange gange kan en Powerbank oplade min iPhone?

Her skal vi igen kigge på, hvor mange mAh din iPhones batteri indeholder. Som eksempel kan vi kigge på iPhone 7, som indeholder 1960 mAh - altså ca. 2000.

Med en powerbank i en medium størrelse, på 5.200 mAh kunne oplade din iPhone 2-3 gange. 

Hvis du derimod vælger en stor model af iPhone powerbanks, på 10.400 mAh, vil du kunne oplade din iPhone 7 ca. 4-6 gange. Dette tal afhænger selvfølgeligt af, om du bruger din iPhone mens den oplader - eller om den ligger på standby mens du oplader den.

Hvilken Powerbank bør jeg vælge til mit forbrug?

Hvis du ønsker en powerbank, som du kan bruge til dagligt og hverken vejer eller fylder for meget, anbefaler vi størrelsen på 5.200 mAh. Modellerne i denne størrelse har en pris mellem 149 og 229 Kr., alt afhængigt af, hvilket design du vælger.

greylime powerbank 5200 mah

Hvis du derimod ønsker en powerbank, som du kan tage med ud og rejse og eventuelt kan deles med din familie eller venner, anbefaler vi at du investerer i en powerbank på 10.400 mAh. Dette er nok til 5-6 opladninger af en normal smartphone, og der er derfor rigeligt til festivalen eller sommerhusturen. Prismæssigt ligger disse modeller på fra 250 Kr. og opefter

belkin powerbank 10000 mah

 

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer godkendes, før de offentliggøres