Guide: Hvilken Biloplader skal man vælge til iPhone & iPad i bilen?

Det er altid en kedelig fornøjelse at bruge sløve og dårlige adaptere til at oplade sin iPhone eller iPad i bilen. Når man er på farten, er det nærliggende at oplade sin telefon mens man kører, så den kan bruges senere i hverdagen, eller til at finde vej som GPS. Men ofte er de ikke kraftige nok, eller oplader alt for langsomt.

Med den rigtige iphone biloplader, kan man dog sikre sig en hurtig og effektiv opladning - hver eneste gang man sætter sig bag rattet. Der er dog flere ting du skal være opmærksom på, inden du køber en biloplader, derfor har vi lavet en guide til at finde det helt rigtige oplader udstyr.

Kig på output, for at se, hvor hurtig bilopladeren er

Volt, Ampere, Watt & Output - kært barn har mange navne. Men alle disse termer, er et udtryk for hvor meget strøm din biloplader kan føre, og hvor hurtigt og effektivt den kan oplade.

For at gøre det simpelt, er det altid en god ide at kigge på watt. Dette er nemlig volt ganget med ampere. Dette er altså et udtryk for den samlede opladnings-hastighed og opladnings-styrke.

Men da iPhones & iPad kun kan modtage et vis antal Watt - skal vi derimod kigge på amperen. Den styrer nemlig hastigheden, og dermed effektiviteten på bilopladeren.

En biloplader med 2A (ampere), vil derfor altid oplade hurtigere end en med 1A.

Hvordan oplader man en iPad i bilen? 

En iPad kræver en del mere strøm end en iPhone. Det er også af samme grund at der med en iPhone medfølger den tynde 5W adapter til stikkontakten, hvorimod iPad'en kommer med en 12W adapter. Ganske enkelt pga. den større skærm og den stærkere chip der sidder i enheden. 

Derfor kan det være svært at finde en iPad biloplader som oplader effektivt nok. Her er tricket igen at kigge på amperen. En oplader i bilen på 1A er ganske enkelt ikke kraftig nok, og vil i tilfælde slet ikke oplade. I andre tilfælde vil den kun oplade ganske lidt, og blot holde strømmen på et vist procent niveau. Hvis man derimod vælger en biloplader på 2A, vil du derimod få en oplader som både oplader, mens du bruger iPaden og endnu bedre - når den er på standby. En biloplader til iPhone med 2A kan findes lige her, i flere forskellige farver.

Kan jeg nøjes med 1 Ampere til opladning af iPhone?

Det korte svar er, Ja. En iPhone kan sagtens bruges og oplade ganske hurtigt med en biloplader på 1A. Denne biloplader findes også i et hav af designs og farver, men ønsker du en biloplader der er lille, minimalistisk og ikke ødelægger designet af din bil, kan du vælge prisvenlige iphone biloplader med 1 ampere til blot 29 Kr.

Ønsker du derimod en oplader til bilen, med en lidt hurtigere hastighed, f.eks, hvis du er bruger af Kort eller Google Maps under kørsel, anbefaler vi stadig den lidt kraftigere biloplader med to usb porte og 2 ampere.

 

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer godkendes, før de offentliggøres